top of page
  • sdilny

Představujeme Jiřího Eichnera, předsedu Staré gardy kuchařů a cukrářů ČR

Jiří Eichner je bývalý šéfkuchař s více než 60 letou praxí, který působí jako předseda Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kterou založil.


Vydal 3 kuchařky: 100 a 1 lahůdek z králičího masa (1994), Králičí hody (2003) a Velká kniha vaření (2012). Je držitelem medailí M. D. Rettigové, kříže sv. Vavřince a řádu Rytíře SG. Dostal také čestné uznání Nadace Charty 77.


Se Sdílnami generací je spojen od začátku, jeho kurzy byly první, které jsme pořádali. Je to neuvěřitelně pozitivní, vlídný a energický člověk, který s neutuchajícím entuziasmem a trpělivostí učí mladé lidi většinou již zapomenuté recepty z dávných dob.


Je aktivní na sociálních sítích a mediálně proslulý. Nedávno mu vyšel rozhovor v rozhlase, bývá hostem v pořadu Sama doma.



  • Chtěl jste být od dětství kuchař? Jak jste se ke kuchařině dostal?

Chtěl jsem být původně cukrářem, ale chlapce tenkrát nebrali. Šel jsem se proto učit na kuchaře do Slovanského domu v Praze. Potom jsem pracoval na RaJi Praha 9, na vojně jako šéfkuchař, po vojně v restauraci Havana, poté jako šéfkuchař i cukrář a pekař v Beskydech -zotavovna Bílý kříž. Potom jsem byl vedoucí provozovny v Mladých Bukách v Krkonoších.

Vrátil jsem se do Prahy a pracoval v Restauraci U Šumavy na Praze 1 a dalších 25 let potom v Černém pivovaru na Karlově náměstí v Praze.


  • Co nejraději vaříte?

Nejraději vařím valašská, slovenská a česká jídla.

  • Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?

Nejraději mám všechny druhy polévek, brynzové halušky, frgále, podlesníky a jiná krajová jídla.

Nepohrdnu ani dobrou "čínou".



S Jiřím Eichnerem se budete setkávat na workshopech o vaření na Praze 10 v Prostoru Olga. Ačkoliv zde chybí opravdová kuchyň, pan Eichner si poradí i tak. Vždyť je tolik jídel, které se dají vytvořit bez trouby! Přesvědčit se můžete na našich workshopech.

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page