top of page
sdilny

Představuje se lektorka Tanců pro děti Eliška Trojanová

Paní Eliška Trojanová je nadaná dáma, která pro Sdílny generací vede kurz nazvaný Taneční odpoledne pro děti. A protože k mezigeneračnímu sdílení patří i poznání generací mezi sebou, přinášíme vám medailonek, který pro blog napsala přímo paní Eliška.



"K tanci jsem se dostala na Filosofické fakultě v 70. letech, kde jsme měli nepovinný předmět lidový tanec, ale více mě bavilo taneční divadlo, takže jsem se uplatnila v souboru ATD (Amatérské taneční divadlo), které vedl dlouholetý člen souboru Chorea Bohemica Tomáš Sychra. V roce 1985 jsem se zúčastnila s pěveckým souborem Musica Poetica Letních slavností v Kroměříži, které pořádala Společnost pro starou hudbu pod vedení profesora Miroslava Venhody. Ve třídě historického tance si mě všimla paní profesorka Eva Kroschlová a tím začala moje spolupráce s ní.


Od roku 1989 jsem začala učit na Základní umělecké škole Malá Štupartská v tanečním oddělení a založila jsem soubor Anello, později s mým tanečníkem Františkem Dolejším soubor La Fiamma. Zároveň jsem vyučovala tanečně-pohybovou výchovu předškolní děti.


Na základě mých mých zkušeností jsem vydala knížku Tanečky a písničky pro kluky a holčičky"

Vychovala jsem si následovnice a odučila stovky dětí. Kromě historického tance učím i tance řecké, které též miluji. Se soubory Anello a La Fiamma jsme pravidelně vystupovali po hradech a zámcích a také v historických prostorách Prahy.


V současné době učím dospělé historický tanec a spolupracuji s Týnskou školou při různých slavnostech (Masopust , Advent, Letnice, řecké tance). Důležitá je i spolupráce se soubory staré hudby (Musica Fresca, Ritornello, Svobodné bratrstvo, ale hlavně Alla Breve).


Na spolupráci se Sdílnami generací v Komunitním centru Husitská se těším!"




38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page